Rettigheder på skemaet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I anledning af FN's ti år for Menneskerettighedsundervisning (1995-2005), har Det Danske Center for Menneskerettigheder sammen med Undervisningsministeriet lavet en handlingsplan for, hvordan skoler kan styrke undervisning i menneskerettigheder. Handlingsplanen blev præsenteret af Ole Vig Jensen på et pressemøde i sidste uge.

Ministeriet og centret har lavet en bibliografi over materialer, der kan bruges i undervisningen. Og på Gyldendal udkommer 'Menneskerettigheder - en grundbog' og 'Ret mig her og ret mig der' en bog om børn og unges pligter og rettigheder i Danmark. Materialerne kan bruges i folkeskolens ældste klasser.

Udover det skriftlige vil den danske indsats også byde på kurser på blandt andet lærerseminarier, Danmarks Lærerhøjskole og pædagogiske centraler. Efteruddannelsen af lærerne skal danne baggrund for undervisningsforløb og udviklingsarbejder om menneskerettigheder på skoler landet over.