Nej fra 'en Fraktion 4'er'

Publiceret

Frustrationer over, at der for tredje gang opnås absolut ingenting til tjenestemandspensionisterne har fra min side gjort, at en negativ markering må frem.

Samtidig bryder jeg mig ikke om den decentrale løn. Dels går der derved 'noget' fra Fraktion 4, dels indebærer den et system, der efter min mening ikke egner sig for folkeskolen.

Jeg vælger dog kraftigst at sige fra på det grundlag, jeg står, nemlig på mandatet fra fraktion 4 plus min egen frustration over, at det, der var stillet i udsigt, absolut ikke kom.

I vores overenskomstkrav stod blandt andet: Der skal ske en forbedring mellem lønudviklingen for aktive og tjenestemandspensionister.

Jeg troede - nok naivt - på en mulig ændret konstruktion - hvordan kunne man ellers stille kravene op, som man gjorde?

Den 19. februar var Fløj-Jensen og jeg til møde med Anni Herfort. Her hørte vi om en mulig lovændring, der ville give Fraktion 4 0,25 procent oven i de 57 procent; denne 'dør', kunne vi så håbe, ville kunne åbnes mere fremover.

Men vi blev - også der - sorteret fra!

Jeg har hele tiden følt opbakning til vores krav/ønsker i hovedstyrelsen og er klar over, at Lykketoft er en vanskelig herre at dele penge med.

For Fraktion 4 håber jeg nu på en dybdeborende undersøgelse af, hvordan vi kan undgå en lignende situation i 1999.

Jeg mener, vi har et retfærdigt krav, som ikke blev imødekommet, hvorfor jeg må stemme imod det samlede aftaleforlig.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.