Mere i løn og bedre pension

Derfor anbefaler jeg at stemme ja

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et pænt - men bestemt ikke prangende resultat. Størsteparten af vore krav er opfyldt. Løndelen af resultatet er bedre end forventet. Arbejdsgivernes krav om nye lønformer med flere individuelle tillæg og lavere garanteret livsløn, samt det annoncerede angreb på forberedelsestiden, er afvist.

Med udgangspunkt i de krav, kongressen opstillede, og det resultat, der nu foreligger, er det svært at se et reelt konflikttema, der kan samle støtte hos medlemmerne og i befolkningen. Et tema for en konflikt, der vel og mærke kan vindes via en arbejdskamp.

Derfor anbefaler jeg at stemme ja til aftaleresultatet. Både begyndelseslønnen og slutlønnen hæves et trin, og for både børnehaveklasseledere og lærere gives der på flere løntrin et ekstra løntillæg, der senere kan bane vejen for yderligere omklassificeringer.

Skolelederne får pæne lønstigninger.

Alt i alt lønforbedringer, der også har positiv indvirkning på vores pensionsforhold.

Resultatet vedrørende decentral løn kunne helt klart have været bedre. Men både arbejdsgiverne og de øvrige organisationer i vores forhandlingsfællesskab ønskede en udvidelse af midlerne til decentral forhandling. Alligevel lykkedes det vore forhandlere at begrænse stigningen. Og vigtigst af alt: det lykkedes at komme igennem med en begyndende organisationsopdeling af midlerne.

Den generelle samfundsmæssige decentralisering sætter også spor i dette resultat. Det kan vi ikke ændre ved en konflikt. Men med en samlet og stærk forening kan vi bruge kræfterne fremadrettet og fastlægge foreningens mål og handlemuligheder i et decentralt samfund. Derfor skal vi ikke slide hinanden op i en udsigtsløs konflikt. Ved at stemme ja er vi med til at give foreningen den nødvendige styrke til de fremtidige udfordringer.