Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Landet rundt

I Hovedstyrelsens sidste Møde forelaa et Forslag om, at Danmarks Lærerforening tog Initiativet til at foranstalte en Papirindsamling, hvorved der kunde spares Valuta. Hovedstyrelsen fandt, at det laa uden for Foreningens Omraade. Derimod vilde man rette en Henvendelse til Undervisningsministeriet om at gøre et effektivt Arbejde for, at der bevilgedes det fornødne Papir til Stilebøger, Kladdebøger og lignende Undervisningsmateriel.

Fra Lolland-Falster meddeles, at samtlige lolland-falsterske Skoler ikke kommer til at lide af Vikarmangel paa denne Side af Sommerferien takket være de vikarierende Seminarieelever.

Københavns Skoledirektion har vedtaget at indføre Week-end i Skolerne i Maanederne fra Maj til September. Alle Klasserne skal om Lørdagen have fri senest Kl. 2. Tiden indvindes ved at afkorte Timer og Frikvarter.

Odense har lukket alle Skolerne paa Grund af Brændselsmangel. København har kun Brændsel til Ugen ud.

Folkeskolen nummer 12

marts 1947

For 25 år siden

TV svigter skolen

På Skole og Samfunds årsmøde gik formanden Eigil Brinch hårdt i rette med TV for den måde, institutionen formidler kendskab til skolen på.

TV har svigtet skolen, sagde Eigil Brinch. Mediet har oplagte muligheder for at give information om skolens forhold og udvikling, men man skal lede med lys og lygte for at finde forældre, der gennem TV har fået reel viden om skolen. Mens han fandt, at dagspressens information om skolen på nær enkelte skrubtudser i reportagen var seriøs, informativ og bredt dækkende, så var forholdet for TV's vedkommende, at seerne efterhånden var bedre orienteret om skoleprojekter i u-landene end om skolevilkår i vort land.

Folkeskolen nummer 12

marts 1972