Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Vi er rigtig mange, der bliver forbeholdne, når store forandringer byder sig til, ifølge Maslow kan nogle endog blive rigtig dårlige, hvis de befinder sig på et passende sted i hans behovspyramide.
Jeg tror, at Vagn Madsen, viceinspektør, Brønderslev, har befundet sig på det sted, da det blev klart, at indholdsreformen blev en realitet. Han har i hvert fald lige siden kastet sig ud i et forsvar for de gode gamle indlæringsprincipper i en sådan grad, at vi, der lider af en sund, solid skepsis, anså vore interesser varetaget fuldt ud og lidt til.
Ikke nok så beskeden en anledning er passeret ham, uden at han har forfægtet de systematiske discipliners fortræffeligheder som altafgørende for indlæring. Den daglige dosis efter sparekasseprincippet.
Imidlertid synes jeg, at Vagn Madsens forsvar for ekspertvældet er gået så vidt, at han er kommet til at tjene den sag, han kæmper imod. Jeg mener, hvem kan tyde det bed af sprogblomster, han senest har plantet i Folkeskolen nummer ti? Er han ved at gå fra koncepterne? Er vi, de systematiske discipliners tilhængere, ved at miste vor fremmeste bannerfører og frontkæmper? Jeg frygter det.
Jeg kunne ønske mig nedsat en gruppe, som via et tværfagligt problemorienteret projekt skulle undersøge, hvordan det dog kunne komme så vidt.
Jan Anderson
viceinspektør, Greve