Uskolet

Vi er nødt til at tale lærernes sommerferie op

Foran os ligger lige om hjørnet et skræmmende antal dage uden struktur og forudsigelighed. Men hvis vi vil holde fast på vores kolleger og trække nye til, er der behov for at tale lærernes sommerferie op.

Publiceret Senest opdateret
  • Skoleåret er jo fløjet af sted. Tænk, at de lange, sorgløse dage på arbejdet allerede er forbi. Men sådan er det. Hvis man vil yde, må man også finde sig i indimellem at skulle nyde.
  • En måde at dulme savnet på kan være souvenirs. Tag et par ting med hjem fra skolen, der kan vække gode minder i løbet af ferien, for eksempel tavlesvamp, årsplan, kollega.
  • Fra tre liter kaffe til tre liter rosé, dét er altså noget af en kold tyrker. Sørg for her de sidste dage at trappe gradvist ned på kaffen.
  • Når du så sidder på terrassen med gode venner i de lyse nætter og egentlig bare har lyst til at komme tilbage og holde møder, kan små kendte rutiner ofte hjælpe: Meld dig som referent.
  • Rutinerede lærere gemmer et par skriftlige opgavesæt, som de i løbet af juli kan sidde og hyggerette, hvis savnet bliver for stort.
  • For at kompensere for længslen efter forældrekontakt kan du eksperimentere med at opsøge tilfældige fremmede i sommerlandet. Spørg, om deres barn har lus? Måske nøddeallergi? Eller heller ikke blev inviteret til Matildes fødselsdag?
  • Mange af de sjove ting ved Aula kan faktisk også findes på sociale medier. Dog kan det være ubarmhjertigt at se venners opdateringer fra arbejdspladser, hvor de bare sidder og feder den med en masse opgaver og faglige udfordringer.
  • Åh, slappe af i solen, bladre lidt i din søsters Annie Ernaux, sippe lidt piña colada, lytte til cikaderne. Ja, det er virkelig kedeligt. Men der er jo ingen, der forhindrer dig i at lukke øjnene og drømme dig tilbage til dén stjernestund som gårdvagt i november, hvor du virkelig følte, at du levede.
  • Husk, at inden vi ser os om, er vi tilbage i trygge, skemalagte rammer, så vi igen kan få ladet batterierne op. Lad os sammen tælle ned til august, hvor et velfortjent skoleår venter.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.