Anmeldelse

Lav gyserfilm med special effects

Lav gyserfilm med special effects

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man er til gys, blod og splatter, så er dette undervisningsmateriale lige sagen. Materialet er gennemarbejdet og indeholder en udførlig gennemgang af, hvordan afrevne arme, flåede kinder, zombiekys og andre lækkerier forberedes, fremstilles og filmes, så det tager sig bedst muligt - det vil sige mest ulækkert - ud.

Fakta:

Titel: Lav gyserfilm med special effects

Forfatter: Janus Vinther

ISBN: 9788791438608

Pris: 259 kroner

Sider: 80 sider

Type: Bog med dvd

Forlag: GeGe Forlag

Dette er grundigt forklaret i både ord og billeder. Desuden indeholder bogen en gennemgang af filmens opbygning generelt: berettermodel, storyboard og location samt optagelsesteknikker, lys, lyd og et lidt mere indgående kapitel om filmredigering. Bagest i bogen findes et lille, men brugervenligt leksikon, der indeholder de mest brugte fagtermer inden for filmsproget.

Med materialet følger også en dvd, som indeholder to versioner af mobilfilmen "Mumiehånden" og en trailer til filmen "Opstandelsen", som er de to film, der refereres til i materialet. På dvd'en findes også lydeffekter og filmdokumenter til print.

Forfatteren til materialet Janus Vinther er autodidakt filmmand og har tilsyneladende haft næsen i alle facetter af filmens tilblivelse i løbet af sin uddannelse. Det betyder, at stilen i bogen er meget "hands on" - så den er brugervenlig og nem at gå til, uanset om man er praktisk eller teoretisk anlagt. Blot vil jeg mene, at det kræver en vis interesse for splattereffekter - den interesse er jeg helt sikker på, at rigtig mange børn har, og så må man håbe på, at også voksne vil lade sig begejstre over, hvor klamt, ulækkert og bloddryppende det kan blive.