Debat

Steen Larsen rammer ved siden af

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I »Bagsmækken« i Folkeskolen nummer 9 slår Steen Larsen, med vanlig sproglig veloplagthed, et ordentligt slag i bolledejen. Hans drøftelse af de lænker, religionerne binder deres udøvere med, munder ud i følgende konklusion: »Respektere religionerne. Er I blevet sindssyge. Husker I da ikke, at enhver frihedsrettighed, vi ejer, har vi fravristet religionen .«.

For en gangs skyld synes jeg, at Steen rammer ved siden af. Problemet er ikke religionerne, hverken kristendommen, islam eller jødedommen, men de reaktionære, fundamentalistiske, bogstavtro, institutionaliserede udgaver af disse og andre religioner. For eksempel var situationen, da vi for snart mange år siden diskuterede kvindelige præster, den, at et ikke ringe antal fundamentalistiske, bogstavtro præster læste Paulus bogstaveligt og modsatte sig kvinders ligestilling, men der var sandelig også moderne præster, som støttede ligestilling og udvidelse af frihedsrettighederne for kvinder.

På samme måde viser de mere aktuelle diskussioner om religionernes forhold til homoseksualitet mange flere nuancer. Der er mørkemænd, men der er sandelig også kristne og præster, som også på dette punkt støtter ligestilling og udvidelse af frihedsrettigheder.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Slutningen på Steen Larsens Bagsmæk havde efter min mening bedre været: Respektere fundamentalismen! Er I blevet sindssyge?