Anmeldelse

Livstemaer

- i eksistenspsykologisk perspektiv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er det, der gør livet meningsfuldt? Og hvordan finder det enkelte menneske sin livsbane og mening med livet? Ethvert menneske må selv skabe værdi og mening i sit liv gennem sit engagement og sine valg. Nogle kæmper for social retfærdighed, nogle for indre harmoni og nogle for politiske idealer eller for naturen. Andre igen engagerer sig i sport eller i rejser. De fleste har noget, de brænder for - på det personlige plan eller i et større perspektiv - der gør livet værd at leve.

Igennem bogens ti kapitler skriver forskellige lærde mennesker fra hvert sit felt om, hvad der for dem giver livet mening. Med udgangspunkt i eksistenspsykologi og filosofi undersøger forfatterne, hvordan det enkelte menneske skaber livsfylde i den verden, det er sat ind i. Kapitlerne strækker sig vidt ud over temaer om religion, rejser, seksualitet, kunst, sport, venskab, natur, politik, uddannelse og rigdom. Alle bidragydere skriver engageret og ud fra egne (livs-)erfaringer, undren og tilegnet viden. Nogle af artiklerne er analytiske og generaliserende, andre er indlevende og eksemplificerende. Det er en bog, som fortjener større opmærksomhed end blot at være et mangfoldigt udbud af meninger. Allerhelst burde bidragene få læserne til at tænke over egne livstemaer og fremtidige livsmuligheder. Så grib dagen, kære læser! Livet genudsendes ikke.