Anmeldelse

Body talk

- om at værdsætte sig selv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sæt selvværd på skoleskemaet! Sådan skriver Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser (LMS) i samarbejde med firmaet Dove i sin selvværdskampagne. De unge er i dag meget sårbare over for, hvordan de skal se ud, og det er blevet sværere at skille sig ud fra de stadig snævrere normalitetsrammer. Nedsættende bemærkninger kan nemt slå skår i et skrøbeligt selvværd. Det er skræmmende, at en undersøgelse har vist, at 81 procent af teenagepigerne (fra 15-17 år) har så lavt selvværd, at de ønsker at ændre på deres kropsvægt eller kropsfigur. Dette giver de unge en usund kropsopfattelse, og flosklen om, at "skønhed kommer indefra", har desværre ikke hold i virkeligheden.

Så måske er det på høje tid, at vi lærer at omforme vore skønhedsidealer, hvilket dette materiale blandt andet medvirker til ved en dvd om produktion af reklamer, hvor man ser, hvordan der manipuleres med virkeligheden, når der tages billeder. Materialet rækker til en god dobbeltlektion, en såkaldt "workshop", hvor det handler om at værdsætte sig selv, at fokusere på personlighed, indre styrker, forskellighed, identitet - og at skabe en debat om selvværd. Det er gratis at få en gæstelærer ud på skolen fra Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser. Normalt vil jeg være bekymret for undervisningsmateriale, der er betalt af et kommercielt firma, men der kan måske alligevel gøres undtagelser? For ved nærmere eftersyn ser ideerne til undervisningen af elever (særligt piger) i 8.-10. klasse meget fornuftige ud.