Anmeldelse

Affald

Før, nu og i fremtiden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En række affaldsselskaber er gået sammen om at producere et materiale, der lægger op til at behandle affald i historisk perspektiv - lige fra stenalderens køkkenmøddinger til fremtidens biologiske affaldssystemer. Det er bestemt en spændende tilgang til en nødvendig problematik - og målet er, at eleverne derved bliver bedre og mere miljøbevidste forbrugere.

Dette hæfte om affald med tekster, tegninger til at farvelægge og et brætspil har en særdeles bred målgruppe, der er tænkt at skulle strække sig lige fra børnehaveklasse til 6. klasse. Dette er efter min vurdering en umulighed, og der skal virkelig overtalelsesevner og en god lærerstyring til for at få alle niveauer til at engagere sig i indholdet. Blandt andet kan de yngste ikke selv læse teksten - og de ældste tror jeg kun modstræbende vil sidde og farve de ellers spændende stregtegninger. I selve hæftets indhold er der desværre ikke lagt direkte op til elevaktiviteter - ud over at sidde og se, læse, afkrydse, tegne, spille og besvare spørgsmål.

Men ved samtidig at benytte den tilhørende hjemmeside www.affald.dk åbner der sig muligheder for også at gøre noget nyttigt og aktivt. Bedst vil det naturligvis være, hvis forløbet kan følges op af en introduktion på det lokale forbrændings- eller affaldsanlæg. Og hertil er der en lang række kontaktadresser landet rundt, hvor man som klasse kan aftale besøg.