Anmeldelse

It-bogen for 4. klasse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tilbud til lærerne i 4. klasse: Køb dette engangshæfte til eleverne og fordel kapitlerne mellem jer: Word til dansk, Excel til matematik, Explorer til historie, det Tekniske og Skrivebordet kan vel deles ligeligt, og da Outlook vist bruges på de færreste skoler, kan forældrene nok klare den sag. Når eleverne så gennem hele hæftet har sat kryds i skemaet bagest i bogen, kan vi vel blive fri for at høre mere om manglende integration af it!

Nå, spøg til side. Her er relevant it-fagligt stof at hente, især regnearksdelen og internetsøgningen bidrager med gode elevaktiviteter til opfyldningen af fælles (it)-mål, men ligesom ved sidste års udgivelse til 3. klasse er problemet, at "mediet" engangshæfte med afkrydsningsskemaer efter min mening trækker i den gale retning og løsriver it-delen fra den almindelige undervisning. Tanken med tilskuddet til computere i 3.-4. klasse og ideen bag Junior-Pc-kørekortet er vel netop at få it fuldt integreret i skoledagligdagen.

Bogens konkrete it-oplæg kan dog anvendes som inspiration til de mange lærere, der står med udfordringen i at skulle integrere it på mellemtrinnet. Ideer til undervisningsforløb med it vil vi gerne have flere af, også til 5. klasse, men helst målrettet skolerelevante programmer, så skift for eksempel Outlook ud med SkoleKom.