Nej-sigere bag vægavis

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke kun fra 4. sal på Vandkunsten 12 i København, at der udsendes vægaviser til skolerne om overenskomstresultatet. I næste uge kommer en alternativ vægavis som led i en oplysningskampagne fra en gruppe kredsformænd, der har tænkt sig at stemme nej ved urafstemningen.

'Vi synes, det er vigtigt at sikre, at alle inden urafstemningen den 20. april er bekendt med aftalens mulige konsekvenser. Med andre ord, vores kampagne er ikke en nej-kampagne, som pressen ynder at fremstille det', skriver arbejdsgruppen bag kampagnen i et brev til kredsstyrelserne. Sammen med vægavisen følger nogle arbejdstidsskemaer, som de enkelte lærere kan udfylde for at beregne konsekvenserne af den nye aftale, og senere følger en pjece fra gruppen.

Arbejdsgruppen består af Flemming Ernst, Hvidovre Lærerforening, Lena Lynge, Høje-Taastrup og Ledøje-Smørum, Ernst Øxner, Glostrup Lærerforening, Lotte Lange, Greve Lærerforening, John Lehmkuhl, Lærerkredsen for Køge og Vallø, Anders Bondo, Sønderborg og Omegns Lærerkreds, og Per Sand, Aabenraa Lærerkreds.

Anders Bondo Christensen fra arbejdsgruppen står desuden for hjemmesiden Folkeskolens ABC på www.folkeskolen.person.dk - og så kan man jo debattere forliget på www.skolekom.dk, som har åbnet en konference under 'lærere-lærerværelset-OK99'.