Nedlæg ikke folkeskolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Vedtages det, hvad guderne måtte forbyde, vil det danske skolesystem blive privatiseret (om end ikke privat finansieret)', skriver Weekendavisens chefredaktør, Peter Wivel, i en kommentar til Det Radikale Venstres forslag om at gøre alle folkeskoler til selvejende institutioner.

De Radikales forslag truer med helt at afskaffe begrebet folkeskole, som det har været kendt i Danmark i to århundreder, mener Wivel.

'Men', skriver han, 'tænk der findes mennesker i Danmark, der er udmærket tilfredse med, at kvalificerede, faguddannede lærere ifølge Undervisningsministeriets forskrifter og Folketingets vedtagelser tager vare på deres børn og giver dem en uddannelse, de vil kunne bruge overalt i det danske samfund. Niveauet kan hæves politisk, men det bør alle i landet kunne få glæde af.'