Klassesæt skal igen give biblioteksafgift

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år fik en række skolebogsforfattere den ubehagelige overraskelse, at deres bibliotekspenge faldt til næsten det halve i forhold til året før. Skolebibliotekerne havde fået besked om, at der ikke længere skulle betales biblioteksafgift af klassesæt.

Baggrunden for denne meddelelse var, at skolebibliotekernes overgang til edb i en række tilfælde havde gjort det svært at skille klassesæt fra taskebøger, som der aldrig har skullet betales biblioteksafgift af, da de jo ikke er til udlån. Derfor blev de to typer bøger slået sammen, skønt de bruges helt forskelligt.

Det er nu lykkedes edb-leverandørerne at fremstille programmer, der klart skiller klassesættene fra de øvrige bøger. På den baggrund har Statens Bibliotekstjeneste meddelt skolebibliotekarerne, at klassesættene igen skal med i optællingen af bøger - bortset fra meget få tilfælde, hvor bøgerne i klassesættet ikke er til almindeligt udlån.