Den Gode Historie

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- Den Gode Historie er en landsdækkende festival for børne- og ungdomslitteratur. Festivalen holdes 16.-29. marts 1998, og den støttes af Statens Litteraturråd, Undervisningsministeriet, Kulturfonden med flere.

- Bogen er det centrale, men også den mundtlige fortælling, film, dramatik, rollespil og multimedia indgår i festivalen.

-Åbningen af festivalen finder sted på mandag, klokken 9.30, hvor Prinsesse Alexandra sender et IC3-tog med børn, forfattere og lærere af sted mod Aalborg. Toget er udsmykket med billeder og eventyrlige figurer fra børnebogsverdenen.

- Statsminister Poul Nyrup Rasmussen læser mandag den 16. marts højt for børn og voksne i Landstingssalen. De følgende dage følger andre ministre op med højtlæsning eller fortælling.

- I festivalperioden udstilles børnebogsillustrationer i forhallen i Politikens Hus.

- Mandag udgiver Den Danske Boghandlerforening en samling helt nye historier af danske forfattere. Bogen hedder 'Nye gode historier'. Selvom den er indbundet og med firfarveillustrationer og på 124 sider, koster den kun 25,- kroner. Og det er en sand historie . . .

- Dansk Bibliotekscenter (DBC) uddeler puslespilkort med motivet fra plakaten til alle landets 600.000 skolebørn. DBC står også for fremstilling af t-shirts, klistermærker, balloner og festivalplakaten.