Uskolet

Der er brug for, at KL "tales op", mener flere lærere

Publiceret Senest opdateret

Vi er nødt til at tale KL op. Sådan lyder det nu fra et stort antal lærere, og de ser det som en fælles mission at løfte bevidstheden om KL i befolkningen.

“Vi må hjælpes ad med at flytte KL et sted hen, hvor der er mere respekt og anerkendelse”, forklarer en lærer. “Ellers jager vi kunderne ud af butikken”.

Læreren understreger, at KL bør have frihed til at agere, men at der er tale om frihed under ansvar.

“Vi må have tillid til, at de selv kan finde ud af at løse de opgaver, vi som samfund overlader til dem”, siger læreren, som egentlig ikke forestiller sig, at den slags arbejde med kommunal forvaltning nødvendigvis er meget krævende.

“Jeg er sikker på, at de garanteret er ret gode til det, de nu gør – men det skal vi altså også bare have befolkningen til at stole på. KL er jo en vigtig søjle i den offentlige opgaveportefølje”, slutter læreren, som beklager, hvis det kan virke nedladende på den måde som udenforstående at gøre sig til dommer over, hvorvidt andre institutioner skal tales op eller ned eller hen eller ud.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS