Uskolet

Ny bevægelse gør oprør mod læringsmålstyret undervisning: »Sådan er det bare!«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som en direkte reaktion på udbredelsen af målstyring i moderne undervisning er nu stiftet en modbevægelse under parolen »Sådan er det bare!« Bevægelsen forklarer i en programerklæring, hvorfor den blev dannet: »Det gjorde den bare!«

Iagttagere mener, at baggrunden skal findes i en voksende utilfredshed med det øgede fokus på mål og planlægning, synlighed og evaluering: »Disse lærere har fået nok af at forklare sig over for udenforstående, der ikke har tillid til deres evner og motiver«, mener en kommentator. »Hvis man spørger dem, hvorfor eleverne skal undervises i dette og hint, så lyder svaret: 'Sådan er det bare!' Og beder man dem udrede, hvorfor de har valgt at undervise på netop dén måde, svarer de: 'Det har vi bare!'«.

Forelagt muligheden for at uddybe lyder svaret fra bevægelsen: »Hvad tror du selv?«

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS