Anmeldelse

Hvem er Gud?

Hvem er Gud?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn har altid stillet mange spørgsmål, og de spørgsmål, der stilles, handler ofte om liv, død, tro, håb og kærlighed. Det er spørgsmål, som selv stærkt troende forældre og lærde teologer har svært ved at svare klart og entydigt på, så hvordan kan man nu forklare det for mindre børn?

Fakta:

Titel: Hvem er Gud?

Forfatter: Malene Fenger-Grøndahl

Pris: 199,95 kroner

Sider: 160 sider

Type: Bog

Forlag: DR Multimedie

Samtidig vil vi som forældre og lærere gerne have, at børnene selv aktivt tager stilling til, hvilke livsværdier og hvilken religionspraksis de ønsker sig som voksne selvstændige individer. Måske er det netop derfor, at der nu er udkommet en bog, der tager udgangspunkt i konkrete situationer fra dagligdagen, og som giver anledning til snak om Gud. Og det er ikke småting, som forfatteren regner med, at børn i fem-otteårsalderen kan kapere.

For vi har her at gøre med en bog, der rummer en masse viden om jødedom, kristendom, islam, hinduisme og buddhisme. Det er bestemt en sød og hyggelig bog med børnevenlige tegninger, dog ingen af Muhammed. Børnene kan tale sammen om, hvad det vil sige at tro og have højtider. Der lægges op til både alvorlig snak, latter og undren. Bogen rummer mange svar, men der opstår endnu flere spørgsmål, som er værd at stille, og som man kan fortsætte med at tænke over resten af livet. Selv om bogen lægger op til hyggelæsning og fortrolig barn til voksen-snak i bedste Grundtvig-stil "med barnet på moders skød", så kan bogen også bruges som op­læs­nings- og samtalebog i skolernes indskolingsklasser eller som opslagsbog og selvlæsning for børn på mellemtrinnet.