Anmeldelse

Indskoling

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Indskoling - et legende og lærende univers" er en meget brugbar bog med gode overvejelser over undervisningsmetoder og de bedste betingelser for læring. Materialet er gennemtænkt, afprøvet og virker overbevisende. Bogen er fulgt op med cd og farvebilleder af konkrete forslag til læringsrum, undervisning og gode tværfaglige forløb.

Fakta:

Titel: Indskoling

Forfatter: Helle Frost Sørensen

Pris: 248 kroner

Sider: 93 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Dafolo

Bogens faglighed og kreativitet hænger godt sammen. Der er mange gode eksempler på, hvordan man gør et godt arbejde i indskolingen. Centrale temaer i indskolingen er med og formes på en anerkendende måde.

"Indskoling - et legende og lærende univers" er overskuelig og nem at gå til. Godt halvdelen af bogen handler om læsetemaer og arbejde med kunstforløb i indskolingen. Der bliver fokuseret på arbejdet med værdigrundlaget, det psykiske rum, den daglige rytme, klassens mange rum, fællesaktiviteter og den gode historie. Der er temaer om mål og evaluering, elevplan og portfolio og teamsamarbejde. Litteratur, læsning og digtning med ideer til arbejdet i 2. og 3. klasse virker som det øvrige velgennemtænkt. Skrivning, leg med sproget og projektarbejde er ligeledes fint med.

Bogen udgør en fin helhed, uden at alt er med. For arbejdet med bevægelse, musik, matematik, naturfag og forståelse af omverdenen er der ingen inspiration at hente - ud over bogens generelle rigtig gode overvejelser og metoder.

Helle Frost Sørensen er uddannet lærer og konsulent. Hun har megen erfaring med arbejdet i indskolingen, hvilket hun er god til at trække på. Bogen fortjener stor udbredelse.