Aftale på plads for børnehaveklasseledere

Nu bliver børnehaveklasseledere og lærere mere sidestillet, mener børnehaveklasseledernes formand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I foråret indgik DLF og KL en ny central arbejdstidsaftale, hvor der er nogle dele af aftalen, der skal aftales lokalt. Arbejdstidsaftalen for børnehaveklasseledere, som blev indgået kort før jul sidste år, bygger på den centrale aftale, men er tilpasset de opgaver, som børnehaveklasselederne varetager.

»Vi har fået klasselærertid nu. Det har vi ikke haft før. For os er det vigtigt, at vi har en så lærerlignende aftale som muligt. Og den her aftale er mere og mere derhenad«, siger formanden for børnehaveklasselederne Pia Tine Jessen.

Hun hæfter sig også ved, at der er opstiller nogle scenarier for, hvad der sker, når børnehaveklassen bliver obligatorisk, og der skal være sprogscreening og sprogtest.

Arbejdstidsaftalen gælder fra starten af skoleåret 2009/10 de steder, hvor kommunen og den lokale lærerkreds bliver enige. Børnehaveklasselederne kan kun gå over til den nye aftale, hvis lærerne i kommunen gør det.

mbt@dlf.org