Værdi-nihilisme

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge var regeringens lovforslag til ny læreruddannelse til førstebehandling i Folketinget. Partierne dystede især på faget livsoplysning/kristendomskundskab, ikke på omfanget, men indholdet.

- Vi er i Venstre mildelst talt overrasket over den værdi-nihilisme, som præger ministerens forslag om et fag med betegnelsen livsoplysning/kristendomskundskab, sagde Anders Mølgaard.

Et andet skillepunkt var spørgsmålet om tre eller fire liniefag. Venstre og Det Konservative Folkeparti mente tre, Dansk Folkeparti og Centrum-Demokraterne (CD) var henholdende. De øvrige partier gik ind for fire.

Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og CD var åbne for en udvidelse af læreruddannelsen, Venstre meldte ikke ud på dette punkt, de øvrige partier sagde fire år.

Lovforslaget går nu i udvalg. Andenbehandlingen forventes om et par måneder.