Uskolet

Regeringen: Vi har hele tiden ment, at det er vigtigt at lade, som om vi tager den danske model alvorligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en netop udsendt meddelelse fra Finansministeriet, Ministeriet for Børn og Undervisning og Beskæftigelsesministeriet hedder det, at regeringen »hele tiden har ment, at det er vigtigt, at vi lader, som om vi tager den danske model alvorligt, det bør der ikke herske tvivl om«.

Meddelelsen forklarer, hvor højt regeringspartierne anerkender »at bilde arbejdsmarkedets parter ind, at det naturligvis er dem, der bestemmer forløbet«, og slutter: »Vi kunne aldrig drømme om at indrømme, at det hele er aftalt med kommunerne fra starten. Det ville være aldeles upassende og slet ikke i overensstemmelse med den danske måde at gøre tingene på«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.