Uskolet

Medlemmer af udskældt befolkningsgruppe pludselig populære under konflikt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den danske lærerstand, som ellers er vant til at blive kritiseret i blandt andet pressen, til forældremøder, i skolegården, på Christiansborg, ved busstoppesteder, i Netto og ved middagsselskaber, oplever for tiden en uventet og pludselig popularitet i den danske befolkning. »Det er enormt dejligt«, udtaler en lærer, der står på et torv med et papskilt. »Folk er helt vildt søde og smiler, det er virkelig helt specielt at opleve«.

Meget tyder på, at den pludselige anerkendelse kan sammenlignes med den opbakning, som tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen nyder for tiden i meningsmålinger, mener en forsker: »Det skyldes tilsyneladende, at folk har fundet nogen, de hader endnu mere. I begge tilfælde er der tale om regeringen«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.