Matematikår

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den internationale matematiske union har sammen med Unesco udnævnt år 2000 til matematikkens år. I Danmark kommer der til at foregå aktiviteter i hele uddannelsessektoren fra folkeskolen til universitetet. Foreløbig er der afviklet en plakatkonkurrence i folkeskolerne. Nogle af bidragene bliver nu mangfoldiggjort som postkort.

Danmarks Matematiklærerforening sætter fokus på matematik hele året. I uge 41 lægges der op til, at skolerne afholder en fordybelsesuge i matematik med temaet Matematik til tiden. Der er lavet undervisningsmaterialer specielt til lejligheden.

Seminarierne arrangerer en fotokonkurrence for skoleelever med billeder, der har matematisk indhold.

Der arbejdes også med udstillinger, en bogudgivelse og andre ting, der handler om matematik. Arrangementer og aktiviteter vil løbende blive omtalt på den danske matematikårskomites hjemmeside:

http://www.mip.sdu.dk/mat2000