Flere Tvind-sager på vej

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter 30 år med skoledrift i Danmark står Tvind-koncernen sandsynligvis uden godkendte danske skoler inden sommerferien. Undervisningsministeriet har netop taget godkendelsen fra de sidste 11 af de oprindelig 31 Tvind-skoler, og ministeriet er nu i gang med at undersøge fire nye Tvind-skoler, som blev godkendt for to år siden.

'Da vi godkendte de fire skoler, fortalte vi dem, at vi løbende ville følge op på, om de nu også er uafhængige af Tvind-koncernen, og vi har netop modtaget nye materialer fra skolerne, som vi skal have bearbejdet', siger kontorchef Henrik Køber fra Undervisningsministeriet.

At Undervisningsministeriet venter sagsanlæg fra Tvind, erkendte Margrethe Vestager allerede dagen efter afvisningen af ansøgningerne fra de første Tvind-skoler sidste sommer, og foreløbig har advokaten for Roskilde Efterskole, Klaus Berning, bebudet et sagsanlæg. Skolen har det socialdemokratiske folketingsmedlem Helen Beim som bestyrelsesformand og tidligere undervisningsinspektør Jørgen Olsen i bestyrelsen. Advokat Klaus Berning er selv tidligere bestyrelsesmedlem på skolen, og han blev for et par år siden idømt en straf af sine advokatkolleger for at have draget paralleller mellem Tvind-særlovens ophav, forhenværende undervisningminister Ole Vig Jensen, og Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels.

'Det er svært at sige, hvor lang tid det vil tage, for vi ved jo ikke, hvor mange retssager der kommer', siger kontorchef Henrik Køber.