Besparelser på skolebyggeri

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Skolebyggerier bliver bremset', skriver Berlingske Tidende fredag den 19. februar. 'Byggeri for en milliard udskydes', hedder en artikel i Aktuelt samme dag.

Kommunerne har på opfordring fra finansminister Mogens Lykketoft kulegravet deres budgetter for 1999 for at finde nye besparelser, og det betyder ifølge Aktuelt en nedskæring på 1,3 milliard kroner af kommunernes udgifter til anlægs- og byggeaktiviteter. Det går ud over folkeskoler, ældreboliger og børnepasning. Endnu har Kommunernes Landsforening dog ikke overblik over, præcis hvor meget de enkelte områder bliver ramt. En tredjedel af kommunerne har ikke villet finde ekstra besparelser.

Til Berlingske Tidende udtaler cheføkonom Jan Olsen fra Kommunernes Landsforening, at interessen for anlægsinvesteringer på skoleområdet stadig vil være stor, og det fortsat er det område, der har den største vækst. Cheføkonomen forventer, at de kommuner, der er hårdest presset af det stigende elevtal, netop er dem, der ikke har skåret i budgetterne. Formanden for Danmarks Skolelederforening Hans Martin Jepsen kalder det en discountløsning og siger til avisen, at han frygter, at der nu kommer for mange børn i klasserne, og at undervisning i barakker kan blive en konsekvens.