Allan Ø. Larsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge fik vi i Glostrup Lærerforening den triste meddelelse, at vores tidligere skolechef Allan Ø. Larsen var død efter længere tids sygdom, 68 år gammel.

Allan kom til Vestervangskolen fra Pilehaveskolen i Vallensbæk i 1983. Ved skolestrukturændringerne i 1991 blev han skolekonsulent med pædagogisk-administrative opgaver, senere blev han souschef i børne- og kulturforvaltningen for at ende som skolechef i en ny centerstruktur.

Allan var igennem alle årene en respekteret samarbejdspartner, samtidig med at han var en behagelig person og en omsorgsfuld leder, som kerede sig om de medarbejdere, han var leder for. Han var også respekteret af de ledere og politikere, der af og til satte ham på svære opgaver. Allan havde altid et glimt i øjet og formåede at skabe en positiv stemning i et hvilket som helst rum.

Igennem de mange år, vi i lærerforeningen forhandlede både løn- og arbejdsvilkår med Allan, skete det på en både sober og konstruktiv måde. Han holdt altid, hvad han lovede. Tre gange har vi, i de 20 år han var vores nærmeste forhandlingspartner, indgået fornuftige arbejdstidsaftaler med Allan for bordenden, og selv om der af og til skulle files lidt fra begge sider, skete det altid på et reelt grundlag. Allan stak aldrig noget ind under gulvtæppet, men sagde tingene ligeud.

Allan blev desværre syg, kort efter at han var gået på pension og skulle nyde sit velfortjente otium.

Æret være Allan Ø. Larsens minde.