For 50 år siden

Rekreationshjemmet Sixtus skal købes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På hovedstyrelsens seneste møde behandledes problemer af mere end sædvanligt antal og sædvanligt omfang. De betydningsfulde drøftelser måtte undertiden afbrydes, fordi udvalg skulle til forhandling andetsteds; således skulle forhandlingsudvalget vedrørende strukturer til møde i det pågældende folketingsudvalg.

Blandt andet blev drøftet køb af ejendom. Vedrørende købet af Udbækhus ved Vejle lå prisen tilfredsstillende; men efter samråd med en arkitekt viste udgifterne til reparationer sig at være uforholdsmæssigt store, hvorfor købet blev opgivet. Opmærksomheden blev nu henledt på Den danske Pigeskoles rekreationshjem Sixtus ved Lille Bælt, nær Hindsgavl. Det smukke velegnede hus kunne købes for 120.000 kroner med inventar og en god køkkenhave. Foreningen får forkøbsret til to tilhørende marker. Huset ligger lige ned til bæltet, og der er kun få minutters gang til skov.

Folkeskolen nummer 10,

februar 1956