¡¡Stress

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ordene 'stresse af' klinger af vellyd i de flestes ører. Ferien har været veltrængt - indrøm det bare.

Alle har travlt og føler sig presset i det daglige arbejde. Det virker, som om stress er det nødvendige krydderi. Vi har alle oplevet perioder af vores liv, hvor vi har været under ekstra hårdt pres, og kender godt til konsekvenserne. Stress er bestemt en situation (tilstand - om man vil), man bør tage alvorligt.

Med computersprog kan man vel sige, at det virkelig kræver en massiv indsats at få opdateret den personlige 'software' og genetableret et frisk styresystem - hvis uheldet er ude, og du bukker under for stress.

På internettet kan du finde mange gode råd om håndtering af stress. Vi kan anbefale et besøg hos www.iform.dk,der har et temaafsnit om stress på arbejdspladsen. Siden har en sjov 'Alt for damerne-agtig' test, hvor du kan afprøve dig selv og få svar på, om du er stresset. Testen er selvfølgelig overfladisk - men det er altid udfordrende og underholdende, at gå på jagt i sin egen stress.

Ønsker du grundlæggende information, kan det anbefales, at du kigger forbi www.sundhed.dk,www.netdoktor.dk,www.stressremover.orgeller lidt ekstraordinært måske www.angstforeningen.dk,der har et par gode artikler om stress og familieliv.