Leif Juul Christensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Natten til onsdag den 29. januar fik jeg den ventede, men dybt rystende opringning fra Inge om, at nu var Leif Juul Christensen død efter en intens og svær sygdomsperiode, 56 år.

Som lærer på Skibet Skole fra 1976 var Leif en af de personer, der gjorde en forskel. Med en speciel humor og målbevidsthed arbejdede han på en måde, som aftvang respekt og stor hengivenhed fra eleverne.

For mig, der havde den glæde at opleve Leif som medarbejder og lærer, står hans indsats blandt de ældste elever i centerklasserne som noget ganske enestående.

Han arbejdede her med et talent og en indføling, som gjorde ham til noget særligt. Ingen vil kunne gå ind til de unge mennesker med den samme blanding af autoritet, erfaring, lune og humor som Leif.

Naturfagene og matematik var de oprindelige arbejdsområder, men hans håndelag, handelstalent og forhandlingsteknik over for ledelsen gjorde, at han ene mand fik opbygget en værkstedsfunktion for eleverne i 8., 9. og 10 årgang.

Den dygtige lærer og det gode menneske Leif vil blive dybt savnet.

Det er med stor sorg, jeg nu kan se en glad og smilende Leif på klassebilledet fra oktober måned midt blandt de elever og kolleger, han holdt så meget af, og smerteligt at måtte erkende, at jeg nu blot kan møde ham i erindringen.

Det var en berigelse i mit liv at lære Leif at kende. Han er dybt savnet.

Eric Udesen Andersen

forhenværende skoleinspektør