Elisabeth Bergman Vittrup

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhenværende overlærer Elisabeth Bergman Vittrup, Hurup Thy, døde i december 2001, 94 år. Elisabeth Vittrup arbejdede en del år som lærer på Hurup private Realskole, blandt andet med fagene dansk og tysk. Da denne skole blev sammenlagt med den kommunale skole, fik hun sit virke der, på Hurup Skole.

Ved sammenlægningen af skolerne blev hun valgt til lærerrådsformand. Det var ikke nogen let opgave at bygge et lærerkollegium op sammensat af tre fraktioner: lærerne fra den private realskole, kommuneskolens lærere samt en flok nyansatte lærere. Sammen med sin skoleinspektør J.O. Jørgensen klarede Elisabeth Vittrup denne opgave fint, hvilket nok skyldtes, at hun af væsen var myndig, bestemt og konsekvent, men også venlig og inspirerende i forholdet til kollegerne.

Elisabeth Vittrup stillede krav til eleverne, hun underviste, men hun stillede endnu større krav til sig selv også med hensyn til at holde sig ajour i sine fag. En flittig kursusdeltager var hun og optaget af alt, hvad der rørte sig i samfundet. At hun var en pligtopfyldende lærer, fremgår blandt andet deraf, at hun allerede dagen efter sin mands død sad ved sit kateder. Livet skulle gå videre.

Elisabeth Vittrup tog også del i livet uden for skolen. Nogle år sad hun i menighedsrådet som kirkeværge. Da den lokale afdeling af Foreningen Norden var ved at visne hen, trådte hun ind i bestyrelsen og var med til at genrejse afdelingen og give den nyt liv.

Mange gamle elever og kolleger vil tænke tilbage på Elisabeth Vittrup med taknemmelighed.

Jørgen J. Krogh