5.000 skattefrit til lærere

København betaler for manglende ansættelsesbreve

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Manglende ansættelsesbrev er slet ikke noget ukendt problem i Københavns Kommune. Formand for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg, fortæller, at man lige nu har mellem 12 og 15 sager, og at der er tale om et generelt problem.

'Der går mange penge til dette hver måned, for kommunen betaler lærerne 5.000 kroner skattefrit, hvis de ikke har et ansættelsesbrev', siger han.

Hvis medlemmet klager, og forvaltningen bekræfter, at de ikke har et ansættelsesbrev, får medlemmet pengene.

'Forvaltningen synes også, at det er et problem, for pengene går jo af de centrale midler. Men al denne polemik har betydet, at man her fra 1. januar i år har decentraliseret. Så hvor det tidligere var skoleforvaltningen, der betalte, bliver det nu den enkelte skole, der får bøden og skal betale', siger Jan Trojaborg.

Han understreger, at det er skolelederens ansvar at sørge for ansættelsesbrevene, og at tillidsrepræsentanterne bør spørge hver nyansat på skolen, om vedkommende har fået et ansættelsesbrev.

hela