Uskolet

10 mærkelige råd til lærere i en mærkelig, mærkelig tid

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1. Glæd dig over, at det trods alt kun er covid-19. Tænk, hvad covid-20 ville kunne udrette.

 

2. Forbered dig på, at I nok ikke kommer ud af landet i år. Faktisk: Forbered dig på, at I nok ikke kommer ud af stuen i år.

 

3. Hvis du absolut skal bevæge dig udenfor, sørg for ikke at slikke på alt for mange dørhåndtag.

 

4. Nu, hvor situationen har udviklet sig, bør du være opmærksom på kun at hoste ind i din knæhase.

 

5. Undgå håndtryk og kram. Anerkend dine medmenneskers tilstedeværelse og send din hilsen på alternative måder, fx ved at hive gær og toiletruller op af deres indkøbsvogn.

 

6. Digital undervisning kan noget. Dengang på seminariet havde du nok ikke forestillet dig, at du en dag kunne udføre dit arbejde iført din Liverpool-trøje og intet andet.

 

7. Husk, at dette er et globalt problem. Selv friskoler er ramt.

 

8. Kedeligt? Lad dig inspirere af, hvad andre i isolation har fået fra hånden. Opfind et sprog, træn dig til en sixpack, lær et musikinstrument. Undgå så vidt muligt at forfatte et vanvittigt, radikaliseret manifest.

 

9. Heldigvis har du stadig din fantasi. Forestil dig fx, at du er et frit menneske, og du kan gøre, hvad du vil.

 

10. Hvis det hele bliver for meget, og du ikke kan overskue al den bekymring oven i alle de andre, så giv dig selv ti minutters pause, hvor du lige flytter ansigtsmasken op foran øjnene.

 

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.