Lis Solvang Nielsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lis Solvang Nielsen sov ind lørdag den 27. februar - omgivet af hele sin nære familie.

Lis blev uddannet lærer i 1983 og underviste i blandt andet dansk og idræt på Bryndum Skole i 12 år. I 1996 blev Lis cand.pæd. i pædagogik. Hun blev adjunkt på Ribe Statsseminarium i 1997. Lis indgik senere i ledelsen som uddannelsesleder af Ribe Seminarium og CVU Vest.

I december 2006 blev Lis ansat som skoleleder på Blåvandshuk Skole. Lis stod i spidsen for skolen i nogle år med mange forandringer. Den første var kommunalreformen i 2007, en reform, der blev fulgt af harmoniseringer og sammenlægninger i skoleverdenen.

Skole og klubber blev fusioneret i 2008. I 2012 blev Billum Skole filialskole til Blåvandshuk Skole. Lis arbejdede hårdt og succesfuldt på at få Blåvandshuk Skole til at blive en velfungerende samlet organisation med tæt samarbejde imellem de forskellige afdelinger.

Lis havde stort fokus på at udvikle skolen, der skulle være systemisk tænkende, anerkendende, inkluderende og læringsmålstyret. Lis var primus motor i udviklingen af »Ny udskoling« og var lige så involveret i udviklingen af »Udeskolen«. Lis var også meget optaget af udviklingen af skolesystemet i Varde Kommune.

Lis var en fantastisk inspirerende samarbejdspartner, god til at holde humøret oppe, sætte sejlet i modvind, tro på det gode og holde fast i de positive tanker. Hun var meget bevidst om at se på det positive og dyrke det, der lykkes.

Lis havde styr på både teori og praksis og kunne binde det sammen, og hun havde mod til at sige sin mening, også når den gik imod strømmen.

Lis måtte stoppe med at arbejde i maj 2015, da hun var syg af kræft.

Vi vil mindes Lis med varme og glæde. Hun var en dejlig åben og visionær leder. Hun spredte godt humør og motiverede til hele tiden at udvikle sig og lære nyt.

Lis efterlader sig sin mand Henrik, to voksne sønner, svigerdøtre og to børnebørn.