Uskolet

Mange problemer med disciplinering kan løses med et karakterkrav mellem børnehaven og folkeskolen

Ordet disciplin er forsvundet fra lærernes fagsprog, mener mange, men en løsning kan være at vurdere de mange ansøgere til folkeskolen på et tidligt stadie.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Hvis vi indfører et karakterkrav fra børnehaven, vil vi være ude over en lang række af de problemer, vi oplever i dagens folkeskole«, forklarer en debattør. Tilhængerne af karakterkravet ser ikke kun disciplinære fordele ved en sådan ordning. »Hvis vi på den måde kan frasortere de tunge børn, de forstyrrende børn, de dovne, besværlige og tidskrævende børn, vil det have en gavnlig effekt på niveauet i hele folkeskolen«.

Forslaget går foreløbig ud på, at ansøgernes afgangsbevis fra børnehaven som minimum viser 4 i fagene perler, klatring, gynge og modellervoks.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.