Uskolet

Hjemkundskabslærer 
bliver ved med at misforstå 
Ny Nordisk Skole

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børne- og undervisningsministeren vil reformere folkeskolen til det, hun kalder Ny Nordisk Skole. Men det er ikke alle lærere, der er helt med på, hvad denne betegnelse egentlig dækker over. »Det er en skøn idé, hun har fået dér«, siger en begejstret hjemkundskabslærer Berit Frandsen. »Lad os hylde vores nordiske køkken! Vores fantastiske traditioner for tilberedning af de fineste råvarer, der afspejler de skiftende årstider!«

Flere på lærerværelset har forsøgt at forklare kollegaen, at der snarere er tale om et nyt læringssyn. »Skole, Berit«, har vi sagt, »Ny Nordisk Skole. Se her: S-K-O-L-E - siger sko-le«, men det har hidtil prellet af på den entusiastiske lærer: »Åh, og alle de pragtfulde retter med mælkebøtter og grød, græs og bær, svampe og tang og sølvbeder. Jeg elsker hele tankegangen bag disse smagsoplevelser, disse dufte - vi har så meget at være stolte af herhjemme!«

Kollegerne har foreløbig opgivet, men der høres stadig klager over, at hjemkundskabslærerens madpakker ofte udsender en »totalt mærkelig lugt«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS