Uskolet

Messerschmidt uddyber: Kønsopdelte skoler og katekismus på skolepulten

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter forslaget for nylig om at genindføre hr. og fru som tiltaleformer i klasseværelserne følger Morten Messerschmidt (Dansk Folkeparti) nu op med et nyt debatindlæg:

»Når læreren kommer ind, skal alle som det naturligste rejse sig og stå ret«, skriver europaparlamentsmedlemmet. »Og sige undskyld. På dette tidspunkt har drengene - men det samme er gældende i skolebygningens modsatte fløj, hvor pigerne nyder undervisning - allerede lagt deres ABC parat på pulten - og deres kladdehæfte og deres katekismus. Viser det sig under overhøringen i dagens lektie, at en uskikkelig elev har begået en forsømmelse, er det ikke blot lærerens ansvar, men hans pligt at forholde den pågældende forseelsen med en alvorlig formaning om at ændre adfærd. Sker dette tiere, eller afsløres den ulydige i det hele taget i at føre et forargeligt levned med sværgen, banden eller anden ufredelighed, skal han naturligvis straffes efter forseelsens beskaffenhed. Dette bør gøres kontant, så det sikres, at hans børnelærdoms sande mening på en letforståelig og indtrængende måde appliceres«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.