Mogens Søndergaard Andersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag morgen den 9. februar modtog skolen meddelelsen om, at Mogens Andersen efter kort tids sygdom var afgået ved døden.

Mogens Andersen er uddannet lærer fra Jelling Seminarium i 1976.

Indtil Mogens Andersen blev fastansat ved Fredericia skolevæsen august 1984, var han ansat ved Kirstine Seligmanns Skole i Vejle. I Fredericia arbejdede han ved Købmagergades Skole indtil 2013, hvor Fredericia Kommune gennemførte en skolestrukturreform. Herefter valgte Mogens Andersen at fortsætte sin lærergerning ved Kirstinebjergskolens afdeling Havepladsvej, der er skolens udskolingsafdeling.

Mogens Andersens kendetegn var et altid roligt og afbalanceret væsen præget af hans stille, varme humor og med stor social forståelse for såvel elever som kolleger. Hans nærvær over for kolleger har været værdsat af mange. Unge kolleger kunne være sikre på hans opmærksomhed og opbakning.

Mogens Andersen var i sin væremåde eftertænksom, og netop det gjorde, at han, når han ytrede sig, altid blev lyttet til. Han formåede i en debat at pege på det centrale i denne og altid ud fra det humanistiske livssyn, der var en del af hans natur. Han vandt derfor stor respekt blandt såvel kolleger som elever og forældre.

Mogens Andersen var i sin omgang med eleverne omsorgsfuld og favnende og havde et særligt blik for de elever, der var udfordret i tilgangen til skolens hverdag. Derfor var det naturligt for ham, at hans undervisning især var koncentreret omkring elever med særlige behov, herunder modtageklasser. Elever med disse behov kunne føle sig trygge i hans nærvær, og han forstod at spotte disse elever og uopfordret tage hånd om dem.

Vore tanker går til Mogens Andersens familie. Æret være Mogens Andersens minde.