Merete Engel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke enhver beskåret i en alder af 76 år at blive prisbelønnet for at have skrevet årets bedste skolebog. Det gjorde Merete Engel i 2008. Hun var idékvinde og hovedforfatter til lærebogssystemet »Tre religioner. Ligheder og forskelle i kristendom, jødedom og islam«. Materialet var målrettet det efterhånden store antal skoleklasser, som ikke kun bestod af elever med kristen kulturbaggrund. Systemet satte ifølge fagfolk en helt ny standard for at undervise i religion i udskolingen.

Merete var uddannet lærer og musikpædagog og var senest tosprogskonsulent i Høje Taastrup 1989-98. Gennem 50 år forfattede hun mere end 30 skolebøger, især til undervisning i tysk, dansk som andetsprog og kristendomskundskab. Hertil kommer et stort antal artikler i diverse fagblade, især om dansk som andetsprog. Merete var en overgang også redaktør af »Ufe-nyt«. Og hun var med i det forfatterfirkløver, der i 1991 stod bag det første lærebogssystem produceret til tosprogede, »Her er jeg«.

Merete Engel blev 81 år.