70’er-lærer forstår virkelig ikke børns blufærdighed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske unge er blufærdige som aldrig før. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus, hvor 30 procent af i alt 800 udskolingselever svarer, at de har det dårligt med at bade efter idrætstimerne.

Det forstår 52-årige Trine Lundtofte ikke. »Nu var jeg selv ung i 70'erne, og dengang var det altså ikke noget problem at vise sin lille tissemand eller tissekone. Tænk hvis vi alle sammen var ens? Vi skal da hylde mangfoldigheden! Hvad hvis alle piger havde lige så store bryster som dem, jeg har hængende her løst under min sweater - ville det ikke være kedeligt måske? Nej, jeg siger: i bad med os alle sammen efter en herlig omgang rytmik, og lad os nyde de store, de små, de skæve, de mærkelige og de bittesmå, det er da bare skønt!«

En rundspørge blandt Trine Lundtoftes elever viser, at et flertal »måske godt kunne ønske sig lidt mere blufærdighed« fra deres idrætslærer.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.