Nej til forlænget skolestartsforsøg

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeriet har i første omgang afvist Rødovre Kommunes ansøgning om at få forlænget sin dispensation til Ændret Skolestart. Skolestartsforsøget indebærer, at der er en lærer til stede i de fleste af børnehaveklassens timer og en pædagog til stede i de fleste af 1. klasses timer og otte af 2. klasses timer. Forsøget har fra starten været stærkt kritiseret af Rødovre Lærerforening, og det blev vedtaget med kun én stemmes flertal i kommunalbestyrelsen. Det løber nu på tredje og sidste år, men nu har kommunalbestyrelsen altså besluttet at søge om et års forlængelse. Undervisningsministeriet har meddelt kommunen, at den er velkommen til at søge igen, men så skal det ske med en mere fyldig beskrivelse af udviklingen det kommende skoleår, og der skal ske høring af de berørte parter.

'Kommunen har nu bedt skolebestyrelsesformændene hasteindkalde bestyrelserne til møde', fortæller formand for Rødovre Lærerforening Stig Winther. 'Det fremgår af papirerne til skolebestyrelserne, at forsøget slutevalueres i år, og dermed er en forlængelse i et år efter min opfattelse ikke nødvendig for forsøgets gennemførelse'.