Hans Henrik Aare

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med sorg, Lerbjergskolen modtog meddelelsen om Hans Henriks død.

Selv om vi vidste, at han var alvorligt syg, så kom det alligevel som et chok. Han havde jo næsten lige været sammen med os.

Hans Henrik var fuldt ud klar over sin sygdom. Alligevel havde han overskud til at bekymre sig om skolens fremtid og tænke på sine medarbejdere.

Det var en stærk oplevelse, da han den sidste dag før juleferien kom på skolen for, i en meget personlig tale, at tage afsked med os.

Hans Henrik tog lærereksamen fra Hjørring Seminarium. Efter et par års ansættelse i Brøndbyerne kom han i 1972 til Gundsø Kommune.

Han kom til Lerbjergskolen i 1997 efter en årrække som inspektør på Baunehøjskolen i Jyllinge.

Hans Henrik var en visionær leder med stærke meninger og mange ideer, men forstod også at lytte til andre. Han havde stor tiltro til sine medarbejdere, og meget ansvar blev lagt ud til den enkelte.

Den korte tid, Hans Henrik var her på Lerbjergskolen, blev præget af store ændringer. Han var med til at sætte gang i udviklingen på det pædagogiske område, og med sit engagement og sin store indsigt har han inspireret mange til at prøve nye undervisningsformer.

Det lå Hans Henrik meget på sinde at få skabt en skole, som alle kunne være stolte af og glade for at være på. Et sted, hvor alle respekterer hinanden, og hvor elever kan føle sig trygge og glade. At skabe et miljø, hvor det gror og blomstrer.

Ved sin tiltrædelse lancerede Hans Henrik dette valgsprog: Vi vil lære noget, ha' det sjovt og være gode kammerater!

Et valgsprog, som de fleste elever ubetinget har tilsluttet sig.

Med Hans Henriks død har Lerbjergskolen mistet en vellidt og respekteret leder.

Vore tanker går til familien i denne svære stund.

Æret være Hans Henriks minde

Personalet på Lerbjergskolen