Fire ud af fem har Netadgang

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En undersøgelse foretaget af Danmarks Læreres Fælles Arbejdsløshedskasse, dlf/a, viser, at langt de fleste lærere har adgang til Internettet både hjemme og på arbejde. 81 procent af de spurgte havde adgang til Nettet på arbejde, 73 procent havde adgang hjemme, og fire procent havde adgang et andet sted.

Blandt de arbejdsløse er der også et pænt flertal, der har adgang hjemme, nemlig 61,2 procent. 16,3 procent har svaret, at de har adgang på arbejde, hvilket må bero på, at man har forvekslet for eksempel et kursus med at have en arbejdsplads. Endelig har 30 procent adgang et andet sted. Det kan for eksempel være på det lokale bibliotek.

Kun 14,3 procent af de ledige har slet ikke adgang til Internettet.

Hvis man sammenholder resultaterne af dlf/a-undersøgelsen med den undersøgelse, som Scharling Research har foretaget for Folkeskolen, og som blev beskrevet i nummer 3, ser det ud, som om næsten alle lærere, der har adgang til Internettet, er koblet på jævnligt.