Art on Demand

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På kulturnet.dk kan man også følge det spændende projekt 'Art on Demand'. Kulturnet Danmark har taget udgangspunkt i buzz-begrebet e-learning, som man mener kan overføres til kulturformidlingen. Grundtanken er, at borgerne selv kan bestemme indholdet af den kultur, som udbydes. Kort sagt kulturformidling tilpasset den enkelte borger. Dette passer fint ind i barnets verden. Ofte kan det være svært at fastholde fokus, når man tager ungerne med rundt i en af de gamle fysiske kulturinstitutioner. Med kultur on demand åbnes der op for at kombinere den traditionelle kulturformidling, der ofte opleves lidt gammeldags og støvet af børn, med deres zapperkultur. Selv skriver Kulturnet Danmark, at 'set fra kulturborgernes synspunkt vil kultur on demand stille større krav om selvstændighed og engagement i tilegnelses- og oplevelsesprocessen, men det vil - belært af undervisningssektorens erfaringer - også betyde et større engagement og en ny spændende indgang til at tilegne sig den kultur, som man til daglig lever i'.

På sitet http://130.226.231.103/ArtonDem/aod¡off/forside.asp, ligeledes under Kulturnet Danmark-portalen, kan man se et eksempel på ovenstående i form af forfatter Jens Blendstrup og vinder af Kulturnet Danmarks litteraturkonkurrence, 'bliv forfatter for en forfatter', Jeppe Engelund Knudsen, som har skabt en unik litterær begivenhed på Nettet. Man kan følge tilblivelsen af en novelle og følge deres dialog - som altså er udgangspunkt for novellen.