Todelt skole

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Del de københavnske folkeskoler i to - skoler for 1.-7. klasse og såkaldte overbygningsskoler til 8.-10. klasse, foreslår hovedstadens skoleborgmester Jens Johansen ifølge Politiken.

Forslaget med at oprette overbygningsskoler på eksisterende skoler skal fremlægges for Borgerrepræsentationens skoleudvalg i februar, og Jens Johansen understreger, at forslaget med en todelt skole ikke kommer, fordi kommunen skal spare penge, men for at skabe et bedre pædagogisk tilbud for de samme penge.

Tanken om en delt skole møder skepsis hos Københavns Lærerforening. Formand Jan Trojaborg siger ifølge Politiken:

- Der kan være fordele ved at give de ældre elever en skole for sig selv, men det er radikalt at bryde folkeskolen op i en underskole og en overskole som i gamle dage.

- Vi har altid betragtet det som godt og vigtigt, at en lærer fulgte eleverne gennem hele skoleforløbet. Det vil ikke blive muligt. Og de unge, som ikke er så stærke og modne, vil føle usikkerhed ved et skift til en helt ny ungdomskultur på overbygningsskolen, hvor de ikke kender de andre. Men har en skole - med forældrenes opbakning - virkelig lyst til at lave en overbygningsskole, så er det fint at gøre forsøget.