Film på hjul

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Animationsbussen - et filmformidlingsprojekt' er et tilbud om arrangementer - om og med film - for elever og lærere.

Det er Det Danske Videoværksted i Haderslev (DDV) og Filmhuset i Århus - Statens Filmcentral, der tilbyder et rullende center i filmformidling.

Animationsbussen er indrettet med et komplet tegneserieværksted og medbringer et filmforevisningsudstyr (16 mm) og en samling animations-, kort- og dokumentarfilm.

Filmbussen laver arrangementer delt efter klassetrin, hvor eleverne blandt andet kan lave filmanmeldelser, uddele en filmpris og prøve kræfter med tegneserieværkstedet. Folkene bag kan også være konsulenter påældre klassers projektarbejde, hvor film indgår. Og de laver fyraftensmøder for lærere, hvor de blandt andet fortæller om, hvordan film kan inddrages i undervisningen.

I marts og april kører bussen i det sønderjyske område, og i august måned er bussen i Fyns Amt, og bliver der efterspørgsel andre steder i landet, kan det også komme på tale.

En dags besøg af filmbussen koster 1.000 kroner, og bor man i Sønderjylland og vil have besøg i marts og april, skal der reserveres inden den 15. februar. Ring på telefon 7452 8695 for flere oplysninger.