Birgitte Havmand Andreassen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dybt chokerede og med stor sorg fik vi mandag den 13. januar meddelelsen om Birgittes tragiske og alt for tidlige død ved et trafikuheld.

Birgitte har i de sidste 20 år været lærer på Risskov Skole. Hun var en meget kær kollega, som altid var dybt engageret i sit arbejde og aldrig veg tilbage for at påtage sig nye opgaver. Birgitte var et utroligt demokratisk og idealistisk menneske, som aldrig mistede troen på, at det nyttede at stille krav om retfærdighed, ærlighed og medmenneskelighed. Hun tålte ikke, at mennesker behandlede hinanden dårligt. Hun tog altid de svages parti og nøjedes aldrig med halve problemløsninger.

Derfor var hun en fremragende klasselærer. Med sin stærke personlige udstråling og sit smittende engagement betød hun utrolig meget for sine elever - også efter, at de havde forladt skolen. Birgitte lagde meget energi i samarbejdet med elever, forældre og kolleger, og hun var altid åben og fordomsfri i sit forhold til andre mennesker.

Hun var altid parat til at hjælpe både kolleger og elever med såvel små som store problemer. Som skolebibliotekar havde hun en stor kontaktflade, og man gik aldrig forgæves til Birgitte.

Birgitte gik aldrig af vejen for en god diskussion. Hun var en god lytter, men også humoristisk og rap i replikken. Hendes meget direkte og slagfærdige måde at formulere sig på virkede dejligt afvæbnende i svære diskussioner.

Det er ikke til at forstå, at vi nu skal undvære Birgitte for altid. Hendes død efterlader et stort tomrum, og vi vil savne hende forfærdeligt. Vores tanker går til hendes kære, som vi sender vores dybeste medfølelse.

Kollegerne på Risskov Skole