Uskolet

Der er behov for, at vi taler mere lukket og fordomsfuldt om sex

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter kritik af folkeskolens seksualundervisning har minister Rosenkrantz-Theil lovet, at området skal styrkes i fremtiden. Men hvad er der egentlig galt med en varmkindet 43-årig klasselærer, der forelæser om p-pillens historie og demonstrerer anbringelse af præservativ på bananfrugt?

Flere og flere mener, at der i dag snarere er behov for en mere lukket og fordomsfuld tilgang til emnet, så hensigtsmæssige tabuer, sund moraliseren og hærdende skam ikke risikerer at ryge ud med badevandet.

»Det er da morsomt, når de unge eksperimenterer med, æh, det ene og det andet, men de fleste falder jo heldigvis til ro med tiden«, forklarer en voksen, som mener, at fem-seks minutters akavet envejskommunikation med løftet pegefinger i en biologitime bør være rigeligt til at dæmme op for de værste tvivlsspørgsmål.

»Vi andre har jo faktisk formået at klare os fint igennem, og det var altså med kuponhæfternes undertøjstilbud som primær referenceramme«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.