Per Dybdahl

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lige så trist og chokerende meddelelsen om Pers alt for tidlige død var, lige så lysende, varmt og altfavnende vil hans eftermæle være for os. Det store menneske i den lille mand havde først og fremmest hjerterum, specielt for alle trængende. For Per var ingen bekymring for lille, ingen person for ubetydelig, intet tidspunkt for ubelejligt. I en travl hverdag var der altid tid og rum og ikke langt fra ord til handling.

Per havde sine meningers mod, men ligegyldigt hvor højt bølgerne gik, så bar han aldrig nag. Han lod aldrig et pres på ham gå ud over medarbejdere. I et arbejdsfællesskab om opgaven tog han gerne sin del af ansvaret og bidrog med sparring, gode råd, overblik og opmuntring. Derved skærmede han medarbejderne mest muligt mod unødvendige bekymringer. Som leder var Per også god til at oversætte politiske mål for personalet. Med Pers bortgang har den bornholmske folkeskole mistet en meget dygtig leder, der i øjenhøjde favnede elever, medarbejdere og forældre ved altid at søge dialogen. Vore tanker er hos hans familie.

Æret være hans minde.